Плащаме парното с кредитна карта

"Топлофикация София" не претендира иск при споразумение за разсрочване дори при дело

3731 ~ 2 мин. четене
Автор: Таня Киркова

Абонатите на "Топлофикация София" могат да заплащат сметките си за парно с кредитна или с дебитна карта на касите на дружеството, както пазаруват в големите търговски обекти, съобщиха от Топлофикация за www.economymagazine.bg. Услугата е удобство, защото дава възможност на абонатите да не изпадат в просрочие на фактурите, дори при закъснение на заплатите, каквото се случва в много от фирмите в момента.

Потребителите с големи сметки и с натрупани стари задължения пък не е необходимо да носят огромни суми, за да се издължават кеш, както беше до неотдавна.

Разплащането с кредитни карти стана възможно благодарение на новата информационна система на компанията, която е въведена 99% и в момента е в процес на изпитание, което ще продължи до края на септември.

Към началото на отоплителния сезон  потребителите ще могат да заплащат не само от най-стара към по-нови сметки, но и да заплатят първо последната си фактура и след това да погасяват старите си задължения. Много се надявам да стартираме новия отоплителен сезон с работеща информационна система, каза Стоян Стоянов, изпълнителен директор на "Топлофикация София" в интервю за списание "Икономика". 

Дружеството е създало организация и усилено сключва споразумения за разсрочване на натрупани стари сметки. Такава възможност имат дори потребители, срещу които е заведено дело. "Дори да е образувано съдебно дело, ние не претендираме изпълнителния лист, защото има споразумение за разсрочване", обясниха от Топлофикация.

Абонатите със задължения от над 2 години, е по-добре да се обърнат към своя топлорайона или в централния офис на дружеството на улица Ястребец 23, за да разсрочат дълга си и да избегнат съдебните разноски, такси за съдия изпълнител и други, които не са малки, съветват от компанията.

За последните 8 месеца тя е събрала по съдебен ред 12,5 млн.лв. и са сключени споразумения за разсрочване на задълженията за още около 12 млн.лв.

Подкрепи Economic.bg