Полицията изтласка протестиращите

Забелязват се много демонстранти с качулки

100 ~ 1 мин. четене

Полицията успя да „разчисти” площада пред Парламента, изтласквайки протестиращите назад. Служителите на реда разделиха протеста, за да го отслабят. Забелязват се много демонстранти с качулки.

Около 22:00 часа бутането между полицаи и демонстранти продължавам, а протестиращите се събират от източната страна на Паметника на Цар Освободител.Чуват се скандирания: „Убийци" и "Оставка".

Служителите на МВР успяха да възстановяват загражденията около Народното събрание, които бяха разпилени от протестиращите малко по-рано. За момента демонстранти могат да стоят само  на тротоара пред хотел "Радисън".

Стигна се и до сблъсък пред хотела. Протестиращите заградиха лек автомобил, а жандармерията се опита да отблъсне хората назад.

Около 22:15 часа протестиращите вече се оказаха изцяло пред Софийския университет, а полицията прегради достъпа до периметъра около парламента. Макар и намаляла, възможността за сериозни сблъсъци не е отминала.

За момента две жени на 45 и 35 години са отведени в полицията и предстои да им бъдат наложени наказания по Указа за борба с дребното хулиганство. За двама мъже - на 45 и 57 години предстоят същите действия. Двама мъже - 27 и 52–годишен, са отведени в районното управление за хулиганство. Четири жени на възраст между 23 и 33 години и един мъж на 49 г. бяха отведени в полицията за неизпълнение на полицейско разпореждане, предстои да им бъдат съставени предупредителни протоколи, информира пресцентърът на полицията,

Подкрепи Economic.bg