Праламентът гласува спешен ремонт на мостовете

Всички 124 депутати в залата подкрепиха декларацията

6842 ~ 1 мин. четене

Парламентът прие с пълен консенсус декларация от името на парламентарните групи, с която Народното събрание призовава Министерски съвет да предприеме незабавно ремонтни дейности на пътни съоръжения.

Всичките 124 народни представители, които гласуваха, дадоха своя вот "за". В декларацията е записано: "41-ото Народно събрание, след като отчита необходимостта от неотложни действия, породени от последните извънредни събития – земетресение с висока степен на интензивност, поройни дъждове и наводнения, призовава Министерския съвет да предприеме незабавно ремонтно-възстановителни дейности, на база на констатации от технически експертизи на пътните съоръжения – мостове и виадукти, по републиканската пътна мрежа по ред и процедури, предвидени по закон.

Министерски съвет също трябва да изработи Многогодишна програма за мониторинг и рехабилитация на пътните съоръжения от републиканската пътна мрежа като предвиди същата за финансиране в рамките на бюджетната процедура за държавния бюджет за 2013 г. и в тригодишната фискална рамка 2013 - 2015 г., с източници държавния бюджет, фондовете на ЕС и международните финансови институции”.

Станислав Иванов от ПГ на ГЕРБ предложи корекция – заглавието на документа да бъде "Декларация относно неотложни ремонтни действия на републиканската пътна мрежа". Предложението беше прието.

Подкрепи Economic.bg