Правителството отложи редовното си заседание

Официално причини не бяха обявени, но вероятно отлагането е заради липсата на премиера в ставка Бойко Борисов, който днес трябва да бъде изписан от болницата

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Кабинетът в оставка отложи редовното си заседание днес, предаде репортер на Economic.bg. От пресслужбата на Министерски съвет не обясниха причината за отлагането, но вероятно тя е отсъствието на премиера в оставка Бойко Борисов. Днес той трябва да бъде изписан от Правителствена болница ("Лозенец").

Въпреки че няма да има заседание, част от министрите и зам.-министрите бяха в сградата.


Отлагането не попречи и на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който тази сутрин нахлу заедно с четирима свои съпартийци в сградата на Министерски съвет. Пред събралите се журналисти Сидеров настоя да бъде разрешено на народните представители да присъстват на заседанието на кабинета. Аргументът му бе, че на последното заседание  "министрите могат да си гласуват, какво си решат".

Лидерът на "Атака" обвини правителството, че иска да даде концесиите за добив на природни богатства в последния момент, както и за прехвърляне на имот от публична в частна собственост. Сидеров заяви още, че един бъдещ служебен кабинет, назначен от президента, само ще "потули подобни сделки".

След като разбра, че заседанието на правителството се отлага, Сидеров предположи, че това е, защото са разбрали, че ще дойдат представители от "Атака".

Подкрепи Economic.bg