Прекратиха концесията на къмпинг „Каваците-Север“

Проверка на регионалното министерство установила редица нарушения на договора за концесия на къмпинга

"Терем" ЕАД вече няма да е концесионер на морския плаж „Каваците-север” в община Созопол. Правителството ще прекрати едностранно концесионния договор от 1999 г., решиха днес министрите. Причина за решението е неизпълнение от „Терем” ЕАД на договорни задължения. Проверка на регионалното министерство е установила, че на плажа не е била осигурено задължителното водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане.

Концесионерът не е осигурил и необходимите плажни принадлежности. Не са били взети и достатъчно мерки за опазването на обществения ред, здравето, имуществото и спокойствието на плажуващите.

Проверката е показала, че са били изпълнени задължението за плащане на дължимото концесионно възнаграждение. Към 17 август 2012 г. задължението на концесионера възлиза на близо 10 хил. лв.

След прекратяването на договора министърът на регионалното развитие и благоустройството ще предприеме необходимите действия за предоставянето на плажа под наем или на концесия, гласи решението на Министерски съвет.

Коментари: 0