Протест срещу тютюневия дим в заведенията

В социалната мрежа Facebook участие са заявили над 8 100 души

88 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Противниците на пушенето в заведенията ще протестират днес, 8 юни, от 11 часа пред Парламента. Организатор на протеста е гражданската инициатива „България без дим", а мотото на събитието е "Ако не изкрещим срещу пушенето сега, ще бъдем жертва на наглостта им до изпушване".

В социалната мрежа Facebook участие са заявили над 8 100 души, но организаторите припомнят, че над 60 000 души са се подписали в електронна петиция срещу отпадането на пълната забрана за тютюнопушене на затворени обществени места. Те твърдят, че около 5 милиона българи "не желаят да дишат цигарен дим докато се хранят и почиват. Целокупният български народ многократно заяви, че не иска да бъде управляван под диктовката на корпоративни интереси."

На 31 май вече имаше два протеста пред парламента  - сутринта и в късния следобед. На тях обаче присъстваха малко хора, въпреки че в интернет отново желаещите бяха хиляди. Очакванията са и сега пред Народното събрание да се съберат доста по-малко хора, отколкото са изявили желание във Facebook.

Подкрепи Economic.bg