Първият Ford B-MAX е за президента на Румъния

В началото на следващата година ще започне и сглобавянето на още един двигател

Първите автомобили, предназначени за масовия пазар, са били произведени днес в новия завод на Ford в румънския град Крайова, съобщиха от компанията. Инвестицията в предприятието бе в размер на повече от 500 милиона евро.

Първият модел, който ще се сглобява в страната, е многофункционалният компактен B-MAX, а негов собственик стана румънският президент Траян Бъсеску.

"Това е велик ден за Ford Motor Company и за Румъния", коментира Стефан Одел, председател и изпълнителен директор на Ford Европа. "Този комплекс, който е на световно ниво, произвежда два от най-високо технологичните продукти на Ford - Ford B-MAX и носителят на наградата Международен двигател на годината - еднолитровият EcoBoost двигател", допълни той.

Първите доставки на Ford B-MAX ще бъдат осъществени по-късно през тази година, като многофункционалният модел ще се предлага и с двете версии - 100 и 120 конски сили. В началото на следващата година в Румъния ще започне и сглобавянето на още един двигател на Ford - 1.5 литров, бензинов.

Коментари: 0