Развеждаме индийски туроператори из България

Целта на опознавателната визита е да бъдат популяризирани български туристически забележителности, които представляват специфичен интерес и съвпадат с профила на индийския турист

128 ~ 1 мин. четене

От 30 август до 4 септември ще се проведе обиколка на България, организирана от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ), за група от 9 водещи индийски туроператори. Сред тях са мениджъри от компании, чиято дейност е насочена към реализиране на екскурзии за един от най-големите сектори индийски туристи - корпоративния, при който обичайно пътуват големи групи, съобщиха от МИЕ.

Целта на опознавателната визита е да бъдат популяризирани български туристически забележителности, които представляват специфичен интерес и съвпадат с профила на индийския турист. Програмата на гостите включва разглеждане на София, Пловдив, Бургас, Несебър, Варна и Велико Търново.

До края на септември предстои второ посещение на група индийски туроператори в България. Обиколките се реализират в резултат от постигната договореност на Службата по търговско-икономическите въпроси на България в Индия с авиокомпания за предоставяне на безплатни самолетни билети по проекта и е част от стратегията по налагане на България като нова туристическа дестинация в Индия.

Подкрепи Economic.bg