AFP: Роджър Уотърс подкрепи българските протестиращи

В свой материал, публикуван веднага след шоуто "The Wall", агенцията описва момента, в който на сцената с големи червени букви беше изписано "Оставка"

108 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Влиятелната френска информационна агенция Agence France-Presse (AFP) отрази безпрецедентната подкрепа на бившия член на легендарната група "Пинк Флойд" Роджър Уотърс към протестиращите в България. В свой материал, публикуван веднага след шоуто "The Wall", агенцията описва момента, в който на сцената с големи червени букви беше изписано "Оставка".

По време на песента Mother, след като беше изпята репликата "Мамо, трябва ли да вярвам на правителството?", на стената с големи червени букви се изписа No fucking way отдясно и "ОСТАВКА" отляво на кирилица, което означава оставка за правителството, е предал репортер на AFP, присъстващ на концерта. Този акт беше приет с аплодисменти от публиката, а 40 хил. души на стадиона в един глас закрещяха "Оставка", продължава материалът.

Хиляди българи са на улицата и протестират всяка вечер в продължение на два месеца и половина. Те искат свалянето на социалистическия кабинет, който според тях е корумпиран и зависим от сенчестия бизнес. Заради лятната ваканция на парламента протестите през август оредяха, но очакванията са те да се възобновят с пълна сила през септември, пише AFP.

Протести срещу социалната несправедливост в България свалиха предишния консервативен кабинет. Тогава десетина човека се самозапалиха, а седем от тях починаха, продължава агенцията.


Подкрепи Economic.bg