Резиденцията на Тодор Живков все още няма купувач

Публичният търг, който бе предвиден за днес, не се състоя заради оттегляне на предложението на кандидата

Автор: Божидара Иванова

Бившата резиденция на Тодор Живков "Липник", която се намира в Лесопарка край Русе, все още няма купувач, предаде БГНЕС.

Публичният търг, който бе предвиден за днес, не се състоя. Причината е, че кандидатът за купуване на имота се е отказал в петък и е оттеглил предложението си. По неофициална информация интерес към резиденцията е проявил "Бони холдинг", но заради трагичната смърт на собственика Борислав Николов участието в търга е било отменено.

До момента към имота има значителен интерес. Направени са 14 огледа, съобщи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов. Сред проявилите интерес са и двама чужденци от руски и румънски произход. Но до момента трите части на резиденцията, построена специално за бившите държавни и партийни ръководители на България и Румъния - Тодор Живков и Николае Чаушеску, няма нов стопанин.

До два месеца се очаква обектът да бъде отново предложен на търг, като цената ще бъде намалена с 20%. Сегашната й цена бе малко под 400 хил. лв.

Резиденция "Липник" се продава заради задължения на фирми на покойния бизнесмен Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, който беше последният й собственик.

Коментари: 0