Румен Петков: ГЕРБ катастрофира

Депутатът се надявал на по-висока избирателна активност

260 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Резултатът от референдума за бъдещето на ядрената енергетика е катастрофален за управляващата партия ГЕРБ. Това е категоричната позиция на депутата от БСП Румен Петков, който е избран за народен представител от плевенския регион.

Днес, 27 януари в България се проведе първият след демократичните промени национален референдум, на който народът трябваше да отговори "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала?". Реално обаче резултатите от народното допитване отговарят на въпроса да се строи ли АЕЦ "Белене". Градът е в област Плевен - откъдето е избран и Румен Петков.

Според първите данни над 60% от гласувалите отговориха с "да" на референдума, което накара Румен Петков да определи резултата като катастрофален за ГЕРБ. "Дано избирателната активност да е преминала 20%, за да може въпросът да се върне в парламента, където да се разгледа отново", изрази надежда Румен Петков. Пред TV7 депутатът обясни, че активността можеше да е много по-добра, ако агитацията и реалното представяне на проекта бяха разположени по-добре във времето. "В Плевен постигнахме това, за което се борихме. Надявах се в национален план да има по-висока активност", каза още Румен Петков.

Подкрепи Economic.bg