Шефовете на италиански компании с най-високи заплати

Според годишното проучване на Федерацията на европейските застрахователи един италиански главен изпълнителен директор на международна компания може да получава до 1 144 евро на час

108 ~ 1 мин. четене

Италия и Испания плащат най-големите заплати на директори на компании. Двете страни влязоха в класациите за най-висока безработица, като дори ги оглавиха заедно с Гърция и Португалия. Според годишното проучване на Федерацията на европейските застрахователи един италиански главен изпълнителен директор на компания може да получава до 1 144 евро на час, докато в Испания заплащането би могло да достигне 946 евро на час.

За сравнение максималната сума, която един шеф във Франция може да печели на час, е 655 евро, докато най-високопоставените корпоративни ръководители в Германия получават максимум 647 евро на час.

Холандия може да се похвали с най-високите заплати за средностатистически служители според проучването, но един шеф в страната може да получава до 581 евро на час или почти наполовина на това, което получават в Италия. Във Великобритания пък директорите получават най-много 592 евро на час.

Въпреки високите заплати, безработицата в Италия е на най-високо ниво от 39 години насам – 12%. В същия момент безработните испанци са 27.16% от общото население на страната.

Коментари: 0