Шотландски учени: Извънземни същества ни следят

Според математиците от Единбургския университет, нито една технология на Земята не може да засече сондите, с които извънземните раси ни наблюдават

4814 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Учени от университета в Единбург твърдят, че извънземните ни наблюдават постоянно. Проучването им е публикувано в International Journal of Astrobiology. Според математиците Дънкан Форган и Аруин Николсон е много вероятно извънземните раси да са изпратили сонди с проби, които се задвижват, обикаляйки звездите, тъй като гравитацията им изстрелва напред по пътя им.

Шотландските учени са анализирали как „флотилия” от сонди може да пътува из космоса. Учените твърдят, че сондите имат способността да се възпроизвеждат сами и да строят свои по-модерни версии от прах и газ, които е възможно да са пристигнали и в нашата слънчева система. Те смятат, че нито една технология на Земята не може да ги засече. Математиците са изчислили, че за да изследват цялата наша галактика на извънземните са им необходими 10 млн. години, а сондите трябва да пътуват само с 10% от скоростта на светлината.

„Фактът, че ние не сме виждали подобни сонди, не може да ме убеди, че в Млечния път няма цивилизации, които са били способни да построят такива сонди още преди милиони години”, казва д-р Фрогман. Според шотландския учен, въпреки, че човечеството не познава този вид сонди, това не означава, че е само в галактиката.

Подкрепи Economic.bg