Синдикатите са против приватизацията на ВМЗ-Сопот

От КТ "Подкрепа" смятат, че раздържавяването трябва да започне едва, след като започне да работи ново правителство

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Синдикалната организация на КТ "Подкрепа" към "Вазовските машиностроителни заводи" в Сопот се обяви против повторния опит за приватизация на предприятието. Изпратено е писмо до министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев и Агенцията по приватизация, което е подписано от лидера на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

"Ние сме за спирането на приватизация на ВМЗ-Сопот, докато не започне да работи ново правителство и някой да може да поеме политическа отговорност по казуса", каза за "Фокус" Димитър Атанасов от синдикалната организация в завода. Той определи сегашната ситуация като опит "да се лови риба в мътна вода" и бе категоричен, че "трябва да се знае какво се прави с бъдещето на предприятието".

Според него държавата трябва да се ангажира с добри договори и заводът да заработи "веднъж завинаги, както трябва". Той допълни, че на този етап от синдикат "Подкрепа" не искат да преговарят с никого, особено с хората от служебното правителство.

Димитър Атанасов заяви, че ръководството работи за изплащането остатъците от една заплата и аванс, и сумата за всеки е различна. "Имаме ресурса от хора и ако ситуацията се усложни, сме готови отново да излезем на протести", каза Атанасов.

Коментари: 0