Синьо-червена завера срещу нов конституционен съдия

Депутати от опозицията с "компромат" срещу Венета Марковска

До безпрецедентна завера между "сини " и "червени" политици се стигна в опита да бъде дискредитирана избраната за съдия в Конституционния съд Венета Марковска, съобщи Livenews.bg. Марковска получи днес одобрението на 127 депутати и заедно с досегашния заместник-председател на парламента Анастас Анастасов ще заеме квотата на Народното събрание в тази институция.

Тя бе подкрепена от всички политичиски сили с изключение на "сините" депутати. По време на днешното заседание репортерите бяха изключително учудени от поведението на Иван Костов. Той ходеше нервно из залата с папка в ръка. В нея се намираше анонимният сигнал срещу Венета Марковска, за който стана ясно още при изслушването на кандидатите миналата седмица. В един момент бившият премиер отиде при "червения" депутат Янаки Стоилов и му даде материалите с думите "Янаки, пусни го ти на медиите, че на мен ми е неудобно".

 

Представителят на БСП, обаче също не показа компромата на журналистите. Проверка на Livenews.bg показа, че т.нар. компромат на практика няма с какво да уязви Марковска. Той е подписан от някой си Георги Тонев Колев и се базира на публикувани в медиите материали преди около две години. "Обвиненията" към Марковска са, че въздействала за уволнението на двама полицаи, които влезли в конфликт с приятеля й Георги Георгиев. Освен това в материалите се твърди, че магистратът и нейни близки са получили множество дарения, както и че са сключвали изключително изгодни сделки за имоти край морето.

Интересно е защо днес Иван Костов толкова много настояваше да се даде гласност на този "компромат", след като Венета Марковска отговори още преди седмица на някои от обвиненията в него. Съвсем резонно тя каза: "Не мога да давам обяснения и да се чувствам отговорна за хора, които са извън кръга на моето семейство". Не живея с никого във фактическо съжителство, този човек не ми е нито съпруг, нито брат, нито друг някакъв роднина"

Явно новият съдия в Конституционния съд по някакъв повод не е удобна на Иван Костов и хората около него и това е предизвикало днешното поведение на "синия" депутат. В опита си да постигне изгода за себе си в тази ситуация, той се опита да въвлече и политическите си опоненти от БСП. Което си е класическа "синьо-червена" завера. В случая неуспяла, пише  Livenews.bg.

Коментари: 0