„Булгартабак” вече предлага над 71 лв. за акция в „София-БТ”

Новата цена, на която холдингът иска да изкупи дъщерната си фабрика е с над 10% по-висока от предишната оферта

"Булгартабак холдинг" е повишил с над 10% новата цена за акция в отправеното търгово предложение за изкупуване на всички книжа от останалите акционери на "София-БТ" АД, научи Информационна Агенция Икономика от свои източници.

Официално цената ще стане ясна утре, когато търговото предложение ще бъде публикувано в някоколко централни ежедневници.

Към момента тютюневият холдинг има 1 095 303 акции, които са 90.01% от капитала на софийската фабрика. Новата оферта на "Булгартабак" за изкупуване на останалите 121 567 книжа включва цена над 71 лв. за акция. Търговото вече влезе в сила, след като на вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) не издаде окончателна забрана за публикуване на внесеното коригирано търгово предложение от "Булгартабак холдинг".

В обявеното на 29 септември търгово предложение, цената беше 64.02 лв. за акция. Коригираната цена е с премия от почти 7% над последната цена за акция, която е 67.25 лв. за брой. При тази цена днес бяха изтъргувани 100 акции.

За януари-септември "София-БТ" АД отчете 48.3% ръст на продажбите на годишна база, които достигнаха 176.34 млн. лв. Печалбата на софийската тютюнева фабрика достигна 19.56 млн. лв., което е увеличение от над 5 пъти спрямо 3.66 млн. лв. печалба за деветмесечието на миналата година.

Коментари: 0