Skype работи над 3D видеовръзка

Има време преди функцията да превземе видеоразговорите

132 ~ 1 мин. четене
Автор: Десислава Младенова

Лидерът в предлагането на софтуер за видеочатове Skype потвърди, че дружеството работи върху функция, която позволява 3D видеоразговори. Екип на компанията вече проучва устройствата за улавяне и излъчване на 3D картина, които се предлагат на пазара. Това е заявил в интервю с BBC Марк Джилет, корпоративен вицепрезидент на Skype, която е част от софтуерният гигант Microsoft.

Според него все повече хора инвестират в телевизионни монитори с 3D функции. Те предлагат доста добра 3D картина и продължават да се развиват, за разлика обаче от камерите за улавяне на триизмерен образ. Сложното при заснемането на 3D образ е, че за момента се налага инсталирането на няколко камери на екрана на компютъра. Освен това те трябва да са много фино настроени и насочени под специален ъгъл.

Макар че се очаква 3D картината да бъде новия стандарт при филмите, няколко телевизионни канала, които експериментираха с излъчване на 3D картина, прекратиха проектите си. Ако Skype обаче започне да предлага 3D видеовръзка, това може да даде тласък на пазара за 3D устройства. Според Джилет обаче има време преди 3D функцията да превземе видеоразговорите. Преди това да се случи триизмерните функции ще навлязат по-масово при телевизорите, компютрите и смартфоните.

Подкрепи Economic.bg