Стив Возняк консултира филма за Джобс

"Сони" нае съоснователя на Apple за екранизацията на официалната автобиография на бившия му партньор

Преди няколко дни от Sony официално обявиха, че ще наемат Aарон Соркин да напише сценарий за предстоящ биографичен филм за Стив Джобс. В действителност той придоби популярност с продукцията на “Тhe Social Network” /Социална мрежа/, който бе фокусиран върху интересните моменти, предшествали създаването на Facebook. Oказва се, че от Sony сега са поискали от Стив Возняк да се присъедини към екипа и да помогне за реализиране на новото заглавие, информира theverge, цитирани от digital.bg.

Наемането на един от тримата основатели на Apple е любопитен ход и информацията за това бе обявена от Аарон Соркин в интервю за Ройтерс. Филмът ще бъде базиран на официалната автобиография на Стив Джобс, която бе написана от Уолтър Исааксон.

Очаква се Возняк да участва в снимките, тъй като той е бил пряк участник в създаването на Apple и е имал близки отношения с гуруто на компанията.

Информацията, която той ще предостави по време на продукцията, ще бъде използвана, за да се създаде възможно най-достоверния и реален образ на Стив Джобс. Огромните познания на Возняк в сферата на компютърните и информационните технологи също така ще го превърнат и в съветник по техническите въпроси на екипа, който ще снима предстоящия филм.

Очаква се заглавието да бъде представено официално през следващата година и засега все още няма данни за главния герой или името, под което то се разработва.

Коментари: 0