Съдът отмени глобата на „Макс Телеком“

Операторът ще предлага LTE услуги от третото тримесечие на 2013 г.

224 ~ 1 мин. четене

Върховният административен съд (ВАС) отмени наложената глоба от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на "Макс Телеком", съобщиха от оператора. Решението на 5-членния състав на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване. КЗК санкционира "Макс Телеком" с 266.5 хил. лв. заради реклама за скоростен интернет. Съдът обаче отмени наложената през 2011 г. глоба.

В делото на втора инстанция ВАС установи, че рекламното послание "Вземи най-бързия мобилен интернет и спести 240 лева годишно" е коректно и не подвежда потребителите. Кампанията включва телевизионна и външна реклама и е проведена от декември 2010 до януари 2011 г.

В мотивите си магистратите сочат, че в същия период операторът реално е предлагал мобилен интернет с максимално достижимата скорост, спомената в рекламата.

Според изпълнителния директор на "Макс Телеком" Питър Ковел, решението на съда ще позволи на компанията да осъществи напредък в обслужването на клиентите, като им предлага първокласен високоскоростен интернет за дома, офиса или навън.

През май 2013 г. "Макс Телеком" изплати напълно задълженията си към държавата за закупуването на допълнителен лиценз. Така клиентите на оператора ще могат да се възползват от предимствата на LTE услугите за още по-бърз пренос на данни. Операторът планира това да стане през третото тримесечие на 2013 г.

Коментари: 0