Супер яхта акостира във Варна

Луксозният морски съд е на 72-годишен дубайски милионер и ще остане на Москра гара до неделя

Снимка: Варна Утре

9278 ~ 1 мин. четене

Дубайски милионер събра очите на варненци със супермодерната си яхта "Радиант". 110-метровото чудовище акостира на Морската гара, екип на Гранична полиция пази периметъра около нея.

Яхтата е собственост на 72-годишен дистрибутор на "Тойота" за Дубай, твърди сайтът "Варна утре". Лъскав мерцедес го е чакал на брега сутринта.

Гостът е дошъл по море от Истанбул и ще остане до неделя в морската ни столица, където ще проведе няколко бизнес срещи. След това яхтата ще се отправи към Констанца.

На борда на "Радиант" пътуват 16 пасажери. Освен тях има и 45 души обслужващ персонал. Суперяхтата е построена през 2009 година под проектно име "Darius". Тя е предадена на своя собственик в началото на 2010 година. "Радиант" е една от най-внушителните яхти в клас "мега". Екстериорът на съда е проектиран от Tim Heywood, като е наблегнато на комбинацията "спорт-лукс". Интериорът пък е под стилния дизайн на Glen Pushelburg. За "Радиант" се говори, че е създадена, за да конкурира мегаяхтата "Пелорус" на небезизвестния Роман Абрамович.

Подкрепи Economic.bg