Swissport заплаши да се оттегли от летище „София“

Компанията се оплаква от нелоялна конкуренция

4343 ~ 1 мин. четене

Swissport заплашва да се изтегли от България. Компанията е подала две жалби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за нелоялна конкуренция и неустойчива бизнес среда на софийския аеропорт.

"Ако не бъдат предприети нужните мерки, жалбите бъдат неглижирани и нелоялната конкуренция продължава, което е най-лошият възможен сценарий, компанията ще бъде принудена да напусне българския пазар", заявява Марк Скинър, член на борда на "Суиспорт България".

Първата жалба, подадена от компанията в КЗК,  е срещу дъмпинга на гръцката "Голдеър хендлинг". Втората е за съмнения за доминираща пазарна позиция на наземния оператор на летище София.

От ръководството на аеропорта контрираха, че всички наземни оператори са равнопоставени. От там добавят, че за ситуацията неформално е информирана Европейската комисия, откъдето внимателно ще следят развитието на казуса вътре в страната и ако той е неудовлетворителен, ще се намесят по-активно.  “Swissport е инвестирала 5 млн. евро в техника и оборудване за тези пет години, но като мениджър на Swissport България, искам особено дебело да подчертая, че за нас най-голямата инвестиция са хората и аз ще направя всичко, за да защитя тези 230 професионалисти и те да получат справедливост”, каза Изпълнителният директор на Swissport за България Фернанд Щауфер.

Подкрепи Economic.bg