Тарантино с нов уестърн през 2014 г.

Работното име на проекта е „Отвратителната осморка” (The hateful eight), което предполага, че заглавието е препратка към уестърна на Джон Стърджис от 1960 г. „Великолепната седморка”

332 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Филмовият гений Куентин Тарантино планира своя следващ уестърн, след големия успех, който пожъна с „Джанго без окови” през 2012 година. Работното име на проекта е „Отвратителната осморка” (The hateful eight), което предполага, че заглавието е препратка към уестърна на Джон Стърджис от 1960 г. „Великолепната седморка”. 

По-рано Тарантино каза, че новият му филм ще бъде уестърн, като той ще бъде продължение на филма „Джанго без окови”. "Толкова се забавлявах, докато правих "Джанго", а и обичам уестърни толкова много, че след като се научих как сам да направя такъв, сега съм на мнение, че трябва да направя още един", заяви преди време той.

Според слуховете сценарият вече e завършен и Тарантино се надява да започне заснемането му през лятото.  Две от имената, които се спрягат за най-вероятни участници в проеката, са носителят на два Оскара Кристоф Валц и номинираният за Оскар Брус Дърн. 

Макар все още да не е ясно кой ще финансира и разпространява филма, при продуцентската дейност Тарантино продължава работата си с продуцента Пилар Савон, която бе с него и при последния му филм „Джанго без окови”.

Коментари: 0