Топ 10 на най-красивите места в света

Предлагаме Ви класация с най-невероятните кътчета на планетата

Малдивите

За по-голямата част от нас най-красивите места в света съществуват само на снимки, картии, книги и в интернет. Други имат възможността да пътуват до най-невероятните кътчета на планетата.

Предлагаме ви десетте най-красиви места, които ще ви спрат дъха, независимо дали ще успеете да ги посетите или сте любопитни да надникнете зад красотата на природата само на снимка. 


Насладете се!


10. Улуру, Австралия

Разположена в центъра на континента, планината Улуру, също позната като червената планина, е едно от най-големите каменни образувания и вероятно едно от най-красивите места  на планетата.


9. Реката Амазонка, Южна Америка

Реката се намира в северната част на Южна Америка и е втората по големина в света. Тропическият пейзаж около нея й отрежда деветото място в тази класация.


8. Тибет, Азия

Тибет е място, познато със своите храмове, заобиколени от високи върхове, които отделят земята на тишината от останалата част на планетата.


7. Серенгети, Африка

Серенгети е един от най-големите национални резервати в Африка, разположен в саваната на северна Танзания. На местен език Серенгети означава „безкрайна страна”, но ние бихме добавили и красива!


6. Мачу Пикчу, Южна Америка

Мачу Пикчу е един от най-значимите белези, които са ни оставили инките. Намира се в Перу като интересното е, че този древен град се намира на върха на планина, висока 2.7 км.


5. Тоскана, Италия

Пейзажите на Тоскана са едни от най-хубавите заради красивите зелени долини и заради слънчевите дни, които придават типичната обстановка за Италия.


4.Делатата на река Дунав, Европа

Дунав е втората по големина река в Европа. Тя минава през четири европейски столици и десет страни, и се влива в Черно Море през най-красивата делта на света. По-голямата част на това място се намира в Румъния.


3. Средиземноморският бряг, Европа

Независимо дали става дума за Гърция, Хърватска, Италия, Франция или Испания, Средиземноморският бряг е едно от най-красивите места. Белите къщи, екзотичните растения, кристално чистата вода и златните пясъци си струват всяка стотинка, ако решите да ги посетите.


2. Река Янгце, Китай

Едно от най-екзотичните и диви места на планетата, които може да видите, е река Янгце, намираща се в Китай. Тя е и третата по големина река в света.


1. Малдивите, Индийския Океан

Стигаме и до номер 1 в нашата класация. Това са Малдивите, намиращи се в Индийския океан. Мястото е известно със своите невероятни плажове и кристална вода, които заобикалят малките островчета.

Коментари: 0