„Трейс Груп“ регистрира компания в Катар

Предметът на дейност на "Редко Трейс Интернешънъл" ООД покрива всички сфери на публичното строителство

408 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

В периода 22-25 април делегация на "Трейс Груп Холд" АД и "Трейс Интернешънъл" ЕООД участва в световното изложение на камарите - "8-th World  Chambers Congress", в столицата на Катар - Доха.  На изложението в рамките на българския павилион са представени със свои щандове и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Камарата на строителите в България, както и други големи български строителни компании.

В навечерието на Изложението в Доха - на 22.04.2013 г., "Трейс Интернешънъл" ЕООД регистрира компания в Катар в партньорство с местния лидер на строителния пазар "Редко Интернешънъл Трейдинг & Контрактинг" /Redco International Trading and Contracting W.L.L./, собственост на шейх Джасим Бин Хамад бин Джасим бин Джабер Ал-Тани. Новоучреденото дружество носи името "Редко Трейс Интернешънъл" ООД /Redco Trace International W.L.L./.

Съгласно законодателството на Държавата Катар местната компания е с капиталов дял от 51%, делът на "Трейс Интернешънъл" ЕООД е 49%. Капиталът на новото дружество е в размер на 200 000 катарски риала. Предметът на дейност на "Редко Трейс Интернешънъл" ООД покрива всички сфери на публичното строителство: пътища и магистрали (в това число и съоръжения - мостове и тунели),  железопътна инфраструктура и метро, водни обекти и пречиствателни станции, високо строителство.

По време на изложението работно посещение в Катар направи министърът на регионалното развитие и благоустройството и вицепремиер на Р България г-жа Екатерина Захариева. Министър Захариева откри българския павилион пред бизнесмени и официални представители на Катар и съседните страни. ТРЕЙС участва в срещите на българския бизнес с катарската държавна компания за железопътно и метро строителство "Катар Рейл" /Qatar Rail/ и с представители на Камарата на търговията на Катар.

Изложението "8-th World  Chambers  Congress"  преминава при голям интерес и е съпътствано от конференция,  посветена на бизнеса в Катар и региона. В последния ден от конференцията ще се проведе презентация за възможностите за инвестиране в България. По време на посещението си министър Захариева дискутира с катарските институции възможностите за инвестиции в България,  сред които мащабния проект за скоростния път Русе - Свиленград.

Подкрепи Economic.bg