Трите ни топ ски курорта откриват новия сезон

В Пампорово ще има двудневна програма

Автор: Атанас Христов

Трите най-популярни български ски курорта - Банско, Пампорово и Боровец откриват новия зимен сезон днес. Най-близкият до столицата курорт - Боровец ще даде старт на сезон 2012/2013 в 14 ч. на плаца и пистите пред хотел "Рила". Програмата започва със снежно шоу, забавни игри и конкурси за деца и възрастни. За всички любители на силните усещания ще има Freestyle демонстрации. От 17 ч. започва 3-часовото шоу, което е с водещ Орлин Павлов.

Легендите на ските в световен мащаб ще бъдат част от церемонията в Банско. Специално за събитието пристига легендата Хермайн Майер. 40-годишният австриец е сред най-великите скиори в съвремието ни. Старт на сезона ще дадат още 5-кратният носител на световната купа Марк Жирардели и българският №1 за всички времена Петър Попангелов-младши.

В Пампорово откриването ще продължи с двудневна програма - днес и утре. През двата дни на откриването лифтовете ще бъдат безплатни. Официалната програма по откриването ще започне в 10 ч. През този сезон Пампорово ще бъде домакин на Европейска купа FIS за жени, Световно първенство за ски инструктори, зимното байк състезание - Winter Bike Duel 2013, Националния шампионат по ски и сноуборд свободен стил - Pamporovo Freestyle Open, Купа Пампорово FIS.

В неделя, 16 декември ще бъдат пуснати пистите и съоръженията на Витоша.

Коментари: 0