Тръгна розоберът

Карловци дадоха старт на кампанията с фолклорни тържества

С ритуала "Розобер" в розовите масиви на карловския квартал "Сушица" тази сутрин започна Празникът на розата в подбалканския град, съобщи БТА.

И тази година карловци и гости на града имаха шанса да се потопят в атмосферата на фолклорните изпълнения на самодейни състави от общината сред истинския аромат на рози. В концерта участваха гайдарите от Калофер, кукерските колективи от с. Домлян, с. Дъбене и кв. "Сушица". Царицата на розата - Миляна Танчева, ученичка в 9-и клас в Карлово, отправи своите приветствени слова към гостите, като ги покани на празничната програма в центъра на града.

На откритата сцена на площад "20-и юли" след приветствено слово на кмета на Карлово Емил Кабаиванов се състоя концерт с участието на танцови и музикални състави от Баня, с. Каравелово, с. Климент, с. Дъбене, кукерски колективи от с. Климент, с. Домлян и с. Дъбене. Малко по-късно след шествие по главните улици на града към тях се присъедини Царицата на розата и подгласничките й, заедно с гайдарите на Калофер. От там Царицата на розата отново приветства гостите на празника, след което на сцената започна концерт на ансамбъл "Тракия" и на танцовия състав "Розова долина".

След празничната програма в Историческия музей в Карлово започнаха демонстрации на розоварене и дегустация на продукти с розов цвят.

Коментари: 0