Туристически атракции през мобилния телефон

Проектът е на стойност 530 хил. евро и се финансира от ЕК

Туристите във Варна ще могат да избират през мобилния си телефон местните забележителности, които искат да посетят. Това ще стане възможно до 2 години с реализирането на проекта „GROW  Mobile”, финансиран от ЕК, чиято цел е развитието на иновационните услуги в туристическия сектор. 

Общинската комисия по финанси вече даде „зелена улица“ за изпълнението му. Цялата сума е близо 530 000 евро.

За община Варна са отделени 77 000 лв. от тях, като съфинансирането е в размер на близо 19 300 евро, обясни шефът на общинската дирекция „Международно сътрудничество, проекти и програми“ Петър Радушев.

Софтуерът за тази услуга тепърва ще бъде разработван, като в него ще бъдат въведени мобилни приложения за туристическия бизнес в общината, за пътуване и за мобилен туризъм.

Приложенията за мобилните телефони ще предлагат серия от услуги - от резервация на полети, чек-ин и туристически наръчници до информация за културни обекти и забележителности в община Варна, поясни Радушев.

Най-важното е, че това ще е жива реклама за туризма и туристическите дестинации директно в Европейския съюз, похвали се той. По този начин ще се даде качествено ново измерение на информацията на всички видове туристически услуги. Ще бъдат включени и нови туристически дестинации, допълни шефът на международната общинска дирекция. 

Коментари: 0