Туристическият портал на Бургас стана "БГ сайт" 2013

Претендентът победи всички осем претендента в категорията

112 ~ 2 мин. четене

Официалният туристически портал на община Бургас Go to Burgas грабна своето първо отличие от конкурса "БГ сайт" 2013 година. Макар и наскоро стартирал, сайтът получи награда в категорията "Адаптивни и отзивчиви сайтове", съобщават от пресцентъра към общината в морския град.

Платформата Gotoburgas.com изпревари всички осем номинирани в категорията. Наградата означава, че дизайнът и техническите параметри на портала са изпълнени така, че той да се използва на всички видове дигитални устройства - компютри, телефони, телевизори, таблети. Отличието получи Светослав Николов, директорът на фирмата "NK Software", която разработи дизайна на мащабния туристически портал.

Gotoburgas.com е първият по рода си български сайт, отличаващ се със своя мащаб, функционалност и иновативност. Той съдържа обща информация за града - история, природа, времето, начините за стигане до Бургас, възможностите за транспорт в рамките на града, подробна карта. В него се съдържа информация и за най-атрактивните места - музеи, галерии, атракции, паркове, плажове, археологически обекти, възможности за спорт и други. За всяко от тях има описание, снимки, информация, "как се стига" и контакти.

Посетителите на GotoBurgas ще намерят информация и за актуалните събития по време на престоя си, за заведенията в града, възможностите за шопинг, безплатни wi-fi зони, болници, аптеки, таксита и други. Оттук туристите могат да организират и престоя си в града, тъй като сайтът дава възможност и за резервации на хотели. Платформата е на три езика - български, английски и руски.

Порталът има и мобилно приложение, което също е изключително лесно и удобно за ползване. Хората, ползващи Go to Burgas през телефоните си ще могат в реално време да получават съобщения с актуална информация - например напомняне за събития, новини, откриване на нов туристически обект и други.

Подкрепи Economic.bg