Учени откриха тайната на човешката гениалност

Изследванията показват, че човек не се ражда гениален, а развива гениалност в течение на живота си

616 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Учени от Мичиганския университет смятат, че са открили тайната на човешката гениалност. Те установили, че човек не се ражда гениален, а развива гениалност в течение на живота си, в резултат на съчетание на гените и поведението си.

Изследването е проведено сред 850 двойки близнаци, като са сравнявани еднояйчни и двуяйчни близнаци, съобщи CTV News. Установено е, че при двуяйчните близнаци, генетичната информация съвпада на 50%, докато при еднояйчните тя е на 100%.

Американците стигат до извода, че с увеличаване на практиката, гените стават все по-значими. Това се потвърждава и то факта, че дори сред силно ангажираните в дадена дейност хора, нивото им е различно, а гениите сред тях са единици.

Те дават пример с гениалните музиканти, които са изцяло посветени на творчеството, но самото практикуване без намеса на гените, не дава особен резултат. Според тях гениалността се формира на определен етап от развитието на човека, когато той е силно ангажиран към дадено занимание, но това не става без участието на гениите.

Подкрепи Economic.bg