В снимки: Бляскавото закриване на Олимпиадата

Режисираното от Ким Гевин шоу на олимпийския стадион в Лондон не случайно бе кръстено "Симфонията на британската музика"

С бляскава церемония, уникално музикално шоу, много настроение, светлини, хореография и хумор бяха закрити 30-те летни олимпийски игри в Лондон през 2012 г. В продължилата над три часа цeремония взеха участие около 4000 души.


Първата част, озаглавена "Час пик", беше открита от певицата Емили Санде с парчето "Read all about it". След изпълнение й на стадион изникна малък град, успял обаче да побере всички забележителности на Лондон.


"God Save the Queen" беше лозунгът на втората част, в която главни действащи лица бяха принц Хари и президентът на МОК Жак Рох. На фона на живото изпълнение на "Read all about it" от Емили Санде бяха показани олимийските емоции на спортисти от различни държави.

Дойде време за Парада на спортистите. Всички знаменосци, в т.ч. и нашата Станка Златева,  вкупом, излязоха на Олимпийския стадион като образуваха британския флаг. От трибуните започнаха да слизат състезатели и треньори.


След награждаването на медалистите в маратона (единствената дисциплина, чието награждаване става на Олимпийския стадион) настъпи време за симфонията на британската музика, както гласи и заглавието на церемонията по закриването на Игрите. Прозвуча "Imagine" на Джон Ленън, чието лице беше сглобено на стадиона. Последваха изпълненията на Джордж Майкъл, Ани Ленъкс, Fatboy Slim, Джеси Джей, Тайни Темпа, Тайо Крус и Spice Girls, а след тях Muse и образът на Фреди Меркюри с Queen.

За още повече блясък на тържеството бяха представени и емблематични британски манекенки като Наоми Кембъл и Кейт Мос.

Както повелява традицията последва кратко шоу на предстоящите организатори от Бразилия. Излязоха много самба изпълнители, а за финал се появи и Краля на футбола - Пеле.

Коментари: 0