VIVACOM разширява мрежата си за самолетни разговори

Договорът осигурява провеждането на мобилни разговори, изпращането и получаването на СМС-и, както и сърфирането в интернет на борда на руската авиокомпания Аерофлот.

VIVACOM разширява роуминг мрежата си и вече дава възможност на своите клиенти да водят разговори и да ползват интернет трафик на борда на Аерофлот.

Телекомът подписа споразумение с руския оператор MegaFon Russia, който осигурява провеждането на мобилни разговори, изпращането и получаването на СМС-и, както и сърфирането в интернет на борда на руската авиокомпания Аерофлот.

Услугата се нарича „Megafon in the air” и допълва съществуващата възможност за самолетни разговори и СМС-и, която клиентите на VIVACOM ползват чрез международната мрежа OnAir вече четири години.

В допълнение, споразумението с международната мрежа OnAir осигурява на клиентите на VIVACOM възможност за разговори и СМС-и на борда на авиокомпаниите British Airways, Qatar Airlines, Oman Airlines, TAP (Португалия), TAM (Бразилия), Air Aisa, Royal Jordan Airlines, нискобюджетната Ryanair и др. при полети по определени направления.

Очаква се скоро OnAir също да предложи възможност за GPRS в роуминг на борда на самолетите.

Коментари: 0