Валентино става на 80

Дизайнерът е известен с това, че неговите модели са неподвластни на времето

Световноизвестният италиански моден дизайнер Валентино Гарвани днес навършва 80 години, предаде ИТАР-ТАСС, цитиран от bTV. Той ще отпразнува кръглата си годишнина в най-тесен семеен и приятелски кръг. Големи празненства, свързанис юбилея, са предвидени в началото на месец юли.

Самият дизайнер не обича да говори за възрастта си и се старае да се поддържа в добра форма.

Валентино е родом от малкото италианско градче Вогера. На 17 години заминава за Париж, където започва блестящата му кариера със спечелването на конкурса на френската Палата на модата, заедно с Карл Лагерфелд и Ив Сен-Лоран.

След това Валентино усъвършенства майсторството си в известни парижки модни ателиета. Въпреки че французите приели италианеца като един от своите, през 1959-а Валентино се връща в родината си и се установява в Рим. След 3 години, с помощта на семейството си, той основава своята модна къща.

Силата на Валентино е в това, че неговите модели са неподвластни на времето. Той без проблем може да облече Гуинет Полтроу, Никол Кидман и Чарлийз Терон, както го е правил и преди 40 години с Жаклин Кенеди или Лиз Тейлър от времето на "Клеопатра".

Коментари: 0