Видин чака икономически бум след пускането на Дунав мост 2

Свързването на българския и румънския град ще създаде условия за свободно движение на стоки и капитали, смята кметът на Видин

Пускането на Дунав мост 2 ще даде на Видин нови кономически възможности за развитие и повишаване на доходите. Това каза кметът на града Герго Гергов в интервю за kmeta.bg.

Гергов обяснява, че навсякъде по света една подобна инвестиция от 250 млн. евро води до раздвижване на търговията, изграждане на логистични центрове, развитие на транспортните услуги.

"С моста се създават условия за свободно движение на стоки и капитали. Сега пред нашите производители се открива широк пазар за пласиране на продукция и услуги. Убеден съм, че голяма част от произведеното във Видин ще бъде предназначено за икономическия център на Румъния Крайова. Ще видите как много скоро нашите производители ще започнат да пригаждат стоките си към румънските пазари и изисквания", каза кметът.

Той изрази надеждата, че с пускането на моста Видин ще стане толкова посещаван от румънците, колкото северното ни Черноморие и Русе.

Коментари: 0