Второ четене на новия Изборен кодекс

Народните представители ще обсъдят отново Закона за лекарствените продукти

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Първа точка в дневния ред на днешното заседание на Народното събрание е второ гласуване на новия Изборен кодекс. Проектът, внесен от Мая Манолова и група народни представители беше приет на първо четене на 23 януари.

Народните представители ще обсъдят отново и Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. В края на януари Президентът Росен Плевнелиев наложи вето на промените, с които се налагаха ограничения върху реекспорта на медикаменти.

Парламентът ще обсъди и приеме процедурите, по които ще се извършва номинирането и избора на нов главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Припомняме, че това е втори опит за избор на ключовата за съдебната система позиция, а предишният бе прекратен от Народното събрание. Единствен кандидат тогава бе Веселина Тенева. Процедурата залегна и в последния доклад на Европейската комисия за напредъка на страната в областта на правораздаването.

На първо четене ще бъдат разглеждани Законопроект за Министерството на вътрешните работи и Законопроект за фискален съвет. Последните три точки от дневния ред фигурираха в програмата на Парламента и за миналия петък.

По време на парламентарния контрол, на запитвания на народните представители ще отговарят Заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева, както и Министрите Данаил Папазов, Искра Михайлова, Анелия Клисарова, Петър Стоянович, Петър Чобанов, Драгомир Стойнев, Ангел Найденов, Димитър Греков и Десислава Терзиева.

Повече информация за дейността на Народното събрание можете да намерите тук.

Подкрепи Economic.bg