Walt Disney готви съкращения на персонала

Американската компания търси начин да да съкрати хората, които вече не са им нужни, заради напредването на технологиите, смятат източници на Reuters

164 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Най-голямата компания в развлекателната индустрия - американската Walt Disney Co. е започнала вътрешен анализ, който да покаже къде могат да се съкратят разходите. Информацията е на Reuters, като се позовава на свои източници. По техните думи процесът е започнал преди няколко седмици и вероятно ще доведе до съкращаването на служители.

Според източниците Disney търси начин да съкрати хората, които вече не са им нужни, заради напредването на технологиите. Също така се обмислят съкращаване на операции, след големите сливания, извършени през последните години.

През ноември ръководството на компанията предупреди, че увеличаващите се разходи за спортни права и намаляващите приходи от продажба на мултимедия за домашно кино, ще свият ръст на компанията. "Постоянно се опитваме да свиваме разходите и да увеличаваме ефективността на работата, особено след бурното развитие на технологиите", коментира говорителят на компанията.

Империята Walt Disney се крепи на пет основни бизнеса - телевизия, филми, продажба на продукти, развлекателни паркове и създаване на онлайн игри. При първите четири компанията отчита печалби, като единствено при онлайн игрите има загуба от 758 млн. долара за последните три години.

Според анализатора Тони Уибъл най-вероятно съкращенията ще бъдат при губещия бизнес, както и при музикалния бизнес.Подкрепи Economic.bg