Yahoo изненада приятно инвеститорите

За текущото тримесечие компанията очаква приходи в диапазона 1,07 млрд. долара – 1,1 млрд. долара

96 ~ 1 мин. четене

Американската компания Yahoo отчете 4 процентов ръст в нетните приходи до 1,22 млрд. долара за четвъртото тримесечие, съобщава агенция Reuters. Очакванията на анализаторите бяха за печалба от 28 цента на акция и 1,21 млрд. долара приходи.

Причината за положителните резултати е стабилният онлайн рекламен бизнес на компанията.  Yahoo успява да регистрира ръст и на платените кликове с 11% на годишна база, докато цената на клик се е повишила с 1%.

Въпреки това чистата печалба за последните три месеца на миналата година се е свила до 272. млн. долара, или 23 цента за акция, докато за същия период на миналата година положителният финансов резултат е бил  296 млн. долара, или 24 цента за акция. За текущото тримесечие Yahoo очаква приходи в диапазона 1,07 млрд. долара – 1,1 млрд. долара.

Новият изпълнителен директор на компанията Мариса Майер заяви, че през четвъртото тримесечие "Yahoo е постигнала напредък, увеличавайки изпълнителния екип и подписвайки няколко ключови партньорства, включително с NBC Sports и CBS Television". Компанията съкрати повече от 1000 работни места през миналата година.

Подкрепи Economic.bg