Яне Янев с ново СРС срещу Румен Овчаров

Лидерът на РЗС цитира разсекретени разговори от 2006 г.

352 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Лидерът на РЗС Яне Янев извади нова порция от СРС-та. Обект на новите му разкрития е бившият енергиен министър Румен Овчаров, който според Янев е замесен в източването на 350 млн. лв. чрез продажба на ток от АЕЦ "Козлодуй".

В ефира на bTV лидерът на РЗС цитира разговор, проведен през 2006 г. , в който двама души говорят за Румен Овчаров. Яне Янев намекна, че става въпрос за енергийна далавера, като в разговора от документа от 2006 г. един от участниците споменава, че се искат „30% напред”.

Това са част от разсекретените документи от прокуратурата, разкри Янев. Той посочи, че в прокуратурата има обвинителен акт, написан от прокурора Пламен Панайотов срещу Мирослав Севлиевски, Милко Ковачев и Румен Овчаров за източване на 350 млн. лв. чрез продажба на ток от АЕЦ "Козлодуй". Нечистата сделка минавала през швейцарско дружество.

По думите на Янев този сигнал се разследва от Брюксел. Той попита дали на Румен Овчаров не познава имената Василий, Антон Илич, Виталий и Боденков.

Депутатът допълни, че следващата седмица комисията му ще изслуша Овчаров в парламента. Разсекретените разговори за Румен Овчаров са само част от 200-тата страници документи, които много скоро ще бъдат оповестени, предупреди още той.

"Приказките на лидера на РЗС за колосални далавери ги слушаме от месец септември, но до момента нищо от тези димки не е било потвърдено", репликира Мая Манолова от БСП, която също гостува в сутрешния блок на телевизията. По думите й това е част от една схема, която дистанционно се управлява от ГЕРБ.

Подкрепи Economic.bg