Забраниха на пловдивчани да протестират на „Тракия“

Въпреки забраната на МВР, протестиращите се отправиха към магистралата

Автор: Божидара Иванова

Полицейско разпореждане забрани на протестиращите да блокират магистрала „Тракия“,  тъй като това е път с национално значение. Шефът на полицията и старши комисар  Тодор Чонов, обясни на протестиращите пред общинската сграда причината за неговото решение.

Недоволните граждани планираха да се съберат пред сградата на областната управа в Пловдив и организирано да тръгнат към магистралата в района около 118-ия километър. Те възнамеряваха да спрат движението на моторни и превозни средства от 10.00 до 13.00 ч.

След много викове и спорове протестиращите разбраха, че няма да бъдат допуснати до магистралата, но въпреки това се качиха на автомобилите си и се запътиха натам. Полицията е обградила пътя на протестиращите и те са спрели пред заведението при 118-ти километър на магистралата, но не са излезли на платното, предаде Агенция „Фокус“. Движението не е спряно, а хората недоволстват и настояват да блокират магистралата.

Миналата неделя около 100 души блокираха магистрала „Тракия“ край Пловдив. Недоволните граждани пристигнаха с автобуси и автомобили да изразят недоволството си срещу кабинета „Орешарски“.

Коментари: 0