Записване за доставка на декодери в отдалечените райони

Социално слабите българи в Северен централен, Югозападен и Югоизточен район, ще бъдат обхванати от втория етап от осигуряването на устройства за цифрова телевизия срещу ваучери

148 ~ 2 мин. четене

Гражданите с право на ваучер за цифрова телевизия, които живеят в отдалечени селища, ще получат декодери на място. Доставката те ще получат безплатно, става ясно от съобщение на министерството на транспорта.

Доставката е безплатна и ако устройството е поръчано по интернет.

Трите търговските вериги, които спечелиха обществената поръчка за осигуряването на декодери за социално слаби,  са предложили различни механизми за продажба срещу ваучери.

Магазините "Зора" обслужват Североизточен район, който обхваща административните центрове на агенцията за социално подпомагане Варна, Добрич, Търговище и Шумен. От фирмата са поели ангажимент да доставят декодери на социално слабите, възрастните и хората с увреждания веднъж месечно.

За целта се изготвя график след съгласуване на датите за посещение с местните органи на управление. Графикът и точните дати се оповестяват на място, като най-често това са пощенските станции, в които се предоставят декларациите и ваучерите.  

Доставчикът на декодери на територията на район "Оборище", София - "Технополис", осигурява декодери срещу ваучер не само в търговските си обекти в района, но и чрез продажба онлайн.

"К и К електроникс", който снабдява социално слабите с декодери срещу ваучер в Северозападен район  (Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен) осигурява три възможности - получаване в търговски обекти, онлайн продажба и доставка на място.

Всеки от търговските обекти разполага с машина за прочит на ваучери за проверка на тяхната автентичност. Хората, които са получили ваучери за декодер трябва да запазят напълно целостта на документа - т.е той не бива да бъде сгъван, навиван или подчертаван.

При онлайн продажби хората с ваучер трябва да отправят запитване на сайта на изпълнителя, спечелил обществената поръчка в тяхното селище.

Социално слабите българи в Северен централен, Югозападен и Югоизточен район, ще бъдат обхванати от втория етап от осигуряването на устройства за цифрова телевизия срещу ваучери.

Подкрепи Economic.bg