Абрамович вдига първия по рода си завод за преработка на газ

Изграждането му ще приключи до края на 2016 г.

Абрамович вдига първия по рода си завод за преработка на газ

Снимка: Velocys

Британско-американският стартъп Velocys, съсобственик на който е руският бизнесмен Роман Абрамович, до края на 2016 г. ще пусне в експлоатация първия завод в света за преработка на газ, произведен от органични отпадъци в дизеловото гориво и синтетичен восък.

Предвижда се, че през текущата финансова година, централата да донесе приходи над $ 700 000, става ясно от сайта на Лондонската фондова борса.

В момента в предприятието, което се намира в американския Оклахома Сити, е завършена инсталацията на ключово оборудване, включително реактори за преработка на газ, работи по полагане на тръбопроводи и електрификация. Изграждането му ще приключи до края на 2016 г. 

Компания Velocys заедно с американската NRG Energy и френската технологична фирма Ventech започна реализацията на проекта по строителството на завода за преработка на газ през 2016 г.

Акциите на компанията Velocys PLC се котират на AIM (платформа, част от Лондонската фондова борса за по-малките фирми). Фирмата разполага с търговски център в Хюстън, Тексас и технологични центрове на други места.

Преди дни стана ясно, че Абрамович чрез холдинга Ervington Investment притежава 21,29% от капитала на Velocys.

Коментари: 0