АБВ излиза от управлението?

Партията ще реши до дни

АБВ излиза от управлението?

Националният съвет на АБВ е взел решение да напусне управлението. Това стана ясно по време на пресконференция на партията. АБВ ще изтегли своите представители във властта и ще преустанови партньорството си за подкрепа към коалицията.

Окончателното решение ще бъде взето на 15 май, в неделя, от конгреса на партията.

Причината за внезапното решение на АБВ е, че никой от членовете на партията не е бил поканен на политическите консултации за Изборния кодекс. Действително в дебатите за изборното законодателство участваха единствено членове от ГЕРБ, Реформаторски блок и Патриотичния фронт.

атегорично отхвърляме начина на правенето на политика, тъй като той е не просто неприемлив, той е вреден", заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той припомни, че 200 параграфа от изборното законодателство бяха приети само за две нощи. Според него това са въпроси, които са с изключителна степен на важност за българското общество и подходът по приемането на текстовете е бил порочен.

Недоволство в АБВ провокира и отхвърлянето на всички предложения, направени от партията. Те бяха свързани с контрола върху изборите - делегитимацията на изборния процес чрез подписването на протокол и подсъдността.

Коментари: 0