Ако търсите приключения, посетете Естония

Тя премина през трансформацията от комунистическо общество до блестящ пример за една модерна държава

Ако търсите приключения, посетете Естония

Ако си мислите къде да отидете на следващото си пътуване, вероятно сте изправени пред предизвикателството да избирате от многото дестинации по целия свят, които си струва да посетите. Естония е дестинация, която позволява взаимодействие с природата, местната култура и различните дейности, които тя предлага.

Страната не е много популярна туристическа дестинация. Повечето хора знаят само, че се намира в североизточната част на Европа и е на брега на Балтийско море в близост до Латвия.

Естония е страна с извънредна природна красота и зашеметяваща крайбрежна ивица. Тя е известна с огромните си гори, отдалечени острови, както и приятелски настроените хора, които живеят в нея. 

Естония е малка държава с население от едва 1,3 милиона души, но има красива природа с плажове, вятърни мелници, острови, красиви хоризонти и уникално нощно небе, пълно с безброй звезди.

Естония премина през трансформацията от комунистическо общество до блестящ пример за една модерна държава. Тя е едновременно модерна и стара страна с много исторически забележителности и интересни истории. Хората в тази северна страна са изключително спокойни и уверени.

Ако имате възможност да пътувате до Естония, не се концентрирайте само в столицата Талин. Вярно е, че Талин е наистина приятен град с хубава стара част и с неговите калдъръмени улички, стари сгради и много църкви. Хубаво е да посетите и провинцията, защото там има огромно разнообразие, което ще ви изненада положително.

Най-доброто време за посещение на Естония е през лятото, от юни до август. Зимата също е много популярен сезон, през който да посетите страната, особено ако обичате зимните спортове. Тогава температурите са минусови и дните са къси. 

Но, Естония определено е най-хубава, когато е покрита със сняг.

Коментари: 0