Акциите на Facebook пак потънаха, a Зукърбърг „обедня“ с нови $660 млн.

Инвеститорите продължават да се отдръпват след разочароващите финансови резултати на компанията

Акциите на Facebook пак потънаха, a Зукърбърг „обедня“ с нови $660 млн.

Снимка: БТА

Макар и не толкова драстичен спад, колкото 20-процентния от миналата седмица, Facebook отново отбеляза такъв в понеделник, регистрирайки пореден лош ден на Wall Street. Акциите на гиганта са се понижили с почти 4%, съобщава Fortune. 

Негативните резултати са плод на инерцията от постепенното осъзнаване на инвеститорите, че най-голямата социална мрежа я чака по-бавен растеж в бъдеще. Миналата седмица Facebook обяви резултатите си за второто тримесечие, които се сториха толкова разочароващи на инвеститорите, че акциите на гиганта рязко потънаха с над 20%. 

Продължаващият инвеститорски отлив рефлектира както върху пазарната капитализация на компанията, така и върху личното богатство на основателя ѝ Марк Зукърбърг. 

В момента Facebook се оценява 487.5 млрд. долара, след като загуби близо 28 млрд. долара за една седмица. 

Що се отнася до Зукърбърг, към 25 юли 208 г. той притежава 14.18 милиона акции от Клас А във Facebook и 441.6 милиона акции от Клас Б. Последните колебания на фондовите пазари изтриха още 660 млн. долара от богатството му, сочи индексът Bloomberg Billioners. Основателят на социалната платформа все пак си остава на същото място в класацията на най-богатите хора в света, след като миналата седмица се срина от 3-то на 6-то място в нея. 

Коментари: 0