Акциите на Tesla поевтиняха с 4%

Само преди дни те отбелязаха 9-процентен спад

Акциите на Tesla поевтиняха с 4%

Снимка: БТА

Акциите на Tesla поевтиняха с близо 4% преди отварянето на американските пазари. Реакцията е в следствие на думите на основателя на компанията Илон Мъск, който заяви, че се отказва да я сваля от борсата, пише Reuters.

Късно в петък той обяви, че консултациите, проведени с помощта на Goldman Sachs и Morgan Stanley, са показали, че повечето от акционерите на Tesla са против идеята му компанията отново да стане частна.

За първи път идеята си да свали Tesla от борсата Мъск обяви на 7 август, обяснявайки, че е осигурил финансиране и когато акциите на фирмата достигнат 420 долара ще бъде извършено обратно изкупуване. Това накара акциите на производителя на едноименните електромобили, които преди това бяха загубили 10% от цената си, да си върнат загубените проценти.

Идеята на Мъск обаче накара инвеститори в Tesla да заведат две дела срещу него. Според жалбоподателите предприемачът е целял да се отърве от късите позиции (залозите на инвеститорите срещу акциите на компанията).

Днешното почти 4-процентно поевтиняване на акциите на Tesla идва само дни, след като цената им падна с 9%. Причината тогава беше интервюто, което основателят на компанията даде за New York Times, в което каза, че се търси втори изпълнителен директор за фирмата.
Коментари: 0