Alibaba планира да излезе и на борсата в Китай

Това може да се случи още през лятото

Alibaba планира да излезе и на борсата в Китай
Китайската компания за електронна търговия и технологии Alibaba Group планира листване на борсата в Китай, съобщи The Wall Street Journal в четвъртък, цитирайки източници, запознати с въпроса. Това може да се случи още през лятото, ако китайските закони за ценни книжа бъдат преразгледани, за да позволят на чуждестранни компании да се листват.

"Още при нашето първично публично предлагане (IPO) в САЩ заявихме, че ако регламентите позволят, ще разгледаме листване и в Китай", се казва в изявление на Alibaba пред CNBC.

Акциите на търгуваната в Ню Йорк Alibaba се повишиха с 4% в търговията в четвъртък сутринта.

През януари основателят на Alibaba Джак Ма заяви, че компанията "сериозно обмисля" листването си в Хонконг. Но според други информации компанията обмисля също и начини инвеститорите в континентален Китай да могат да търгуват с акциите ѝ.

Alibaba се листна на борсата в Ню Йорк през 2014 г. в рекордно публично предлагане на стойност 25 млрд. долара, след като Хонконг не прие структурата на управление на компанията. 

Акциите на онлайн гиганта са нараснали с близо 86% през последните 12 месеца и има пазарна капитализация от около 495 млрд. долара.
Коментари: 0