4 алтернативни на Instagram фото приложения

4 алтернативни на Instagram фото приложения

Снимка: Pixabay

1256 ~ 2 мин. четене
Фотографията се превърна в едно от най-популярните хобита и похвати за изразяване благодарение на все по-добрите и достъпни камери в смартфоните. Расте и броят на потребителите, които постепенно превръщат страстта си в доходоносно начинание. 

Поле за изява хората масово намират в приложението за мобилна фотография Instagram, собственост на Facebook. Провокирани от последните събития около проблемите на компанията-майка с личните данни и гръмналия скандал с Cambridge Analytica авторите от MakeUseOf предлагат няколко алтернативи за запалените по мобилната фотогарфия. 

Ето и четири от тях: 

1. DayFlash


За разлика от ограниченията в пропорциите на снимките в Instagram, тук човек свободно може да публикува пълноформатните си кадри. Предлагат се и така популярните напоследък забавни ефекти и филтри. За неспособните да се откъснат от Instagram има и опция да свържат двата си акаунта. 

Достъп: Свободен. За iOS

2. SmugMug


Приложението е описано като „общност за фотографи, направено от фотографи“. То е по-скоро премиум услуга, в която „вие не сте наш продукт, вие сте наш приоритет“, посочват още създателите. В тази връзка не е изненада, че използването му е платено. Все пак има 14-дневен пробен период, след който потребителите имат право на избор между няколко тарифни плана – стартиращи от 5.99 и стигащи до 41.99 долара. 

Достъп: Платен. За Android и iOS

3. EyeEm


Това, според авторите, е най-пряко съперничещото си с Instagram приложение. В момента то има 20 млн. потребители, като предлага както възможности за забавление, така и опции за изкарване на пари. Регистрацията става чрез имейл или Facebook профил. Освен достъп до снимки EyeEm предлага и полезни и интересни неща като интервюта с членовете на общността, уроци по фотография, фотоконкурси. 

Достъп: Свободен. За Android и iOS 

4. Oggl


Ако искате да се отдалечите от Instagram, но все пак не твърде много, то може би тъкмо Oggl е вашата опция. Приложението е рожба на същите хора, които някога създадоха винтидж апликацията Hipstamatic, радваща се на популярност сред ранните фото запалянковци преди Insta-ерата. Oggl позволява човек да снима директно с неговата камера или да качва снимките от телефона си. Има и пакет от инструменти за обработка, включително предварително настроени комбинации за Пейзаж, Портрет, Нощен режим, Храна, Залез. 

Достъп: Безплатен. За iOS 
Коментари: 0