Amazon иска да напълни летищата с магазините си без касиери

Компанията смята да привлече гладните бързащи пътуващи

Amazon иска да напълни летищата с магазините си без касиери

Магазинът Amazon Go в Сиатъл

Снимка: Amazon

Amazon.com Inc се стреми да пренесе своя футуристичен формат магазини без касиери по летища в опит да завладее бизнеса с гладни и бързащи пътници. 

Това е поредният ход по завладяване на нова пазарна ниша за компанията, стартирала като онлайн книжарница, но навлизаща във физическата търговия.

В продължение на месеци най-големият онлайн търговец на дребно в света разширява концепцията си Amazon Go, където клиентите сканират със своите смартфони стоките, а камери следят какво вземат от рафтовете. Когато купувачите са готови, те просто напускат магазина, плащайки сметката си през сайта на Amazon с кредитни карти.

Amazon отвори седем такива магазина в САЩ от януари: в Чикаго, Сан Франциско и в Сиатъл, където е централата на компанията. Те са посещавани най-вече през седмицата, в обедните часове, когато работещите в близките офиси си купуват бърз обяд, пише Ройтерс.

Amazon сега проучва най-големите американски летища за нови локации за магазините си, според информация от публичните регистри на няколко летищни оператори. Едни от летищата, с които се водят разговори, са в Лос Анджелис и Сан Хосе в Калифорния, в сърцето на Силициевата долина.
Коментари: 0