Ангелов забрани тотално посещенията от Великобритания

Забранява се влизането на територията на България на пристигащи от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия

Ангелов забрани тотално посещенията от Великобритания

Снимка: Красимир Свраков

11909 ~ 1 мин. четене

От 00.00 ч на 21 декември 2020 г. до 31.01.2021 г. се забранява влизането на територията на Република България през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт на всички лица, които пристигат с начална точка на отпътуване от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със своя Заповед № РД-01-720/20.12.2020 г.

Нов щам на COVID-19

По-рано днес той наложи 10-дневна карантина на пристигащите от Обединеното кралство. След това имаше нова заповед, забраняваща полетите от и до Великобритания, а сега тотално се забраняват посещенията от Острова.

Забраната не се отнася за българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България, както и членовете на техните семейства. Обръщаме внимание, че при пристигането си в България те подлежат на задължителна 10-дневна карантина в дома си или в друго място за настаняване, в което са посочили, че ще пребивават.

Мярката се налага заради нов щам на COVID-19, за който има данни, че се разпространява на територията на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Подкрепи Economic.bg