Англия премахва карантината за бизнес пътуванията

Командировките трябва да доведат до сделка, която създава или запазва 50 работни места или води до инвестиция от 100 000 паунда

Англия премахва карантината за бизнес пътуванията

Снимка: БТА

3308 ~ 1 мин. четене

Англия облекчава правилата за бизнес пътуванията. Топ мениджърите на чуждестранни мултинационални компании, които посещават английските си клонове, както и шефовете на фирми, които планират да инвестират на Острова, ще бъдат освободени от карантина, дори ако държавата, от която идват, не е в „сигурния“ списък на Великобритания. Условието е командировките да доведат до сделка, която създава или запазва 50 работни места или води до инвестиция или поръчка от 100 000 паунда, уточняват от Министерството на транспорта, цитирано от BBC.

Новите правила ще влязат в сила в 4.00 ч сутринта на 5 декември.

Облекчението ще позволи на бизнесмени да пътуват до Англия от страни, които не са в „сигурния“ списък на Обединеното кралство, без да се налага да се изолират в продължение на 14 дни при пристигане. Новината обяви в Twitter министъра на транспорта Грант Шапс.

Пътуващите ще трябва да предоставят декларация, която доказва, че те представляват дадената компания и да докажат бизнес ползите за Обединеното кралство.

Артисти, журналисти, персонал на телевизионни продукции, както и наскоро подписалите договори спортисти, също ще бъдат освободени от карантина, съобщават още от правителството.

Подкрепи Economic.bg