Анти-Brexit групата на Сорос вече агитира депутатите в Лондон

Според настояващите за втори референдум темата за Brexit хаби прекалено много време и енергия

Анти-Brexit групата на Сорос вече агитира депутатите в Лондон

Снимка: Wikimedia

Групата на инвеститора Джордж Сорос, която настоява за провеждане на втори референдума за Brexit, днес започна да агитира британските депутати, пише Reuters.

До датата, на която Великобритания трябва окончателно да скъса отношенията си с ЕС – 29 март 2019 г., противниците на Brexit търсят начини да го предотвратят. Според тях Brexit ще е най-голямата грешка на Лондон от Втората световна война насам.

 Групата на Сорос, наречена „Най-доброто за Великобритания”, представи график за провеждане на нов референдум за членството на страната в ЕС. Срокът за провеждане на второто допитване ще започне да тече, когато британският премиер Тереза Мей представи окончателния текст на споразумението с ЕС за Brexit през есента.

 „Най-доброто за Великобритания” смята, че и Лондон, и Брюксел, би трябвало да приветстват провеждането на втори референдум за окончателно уреждане на въпроса за членството на Обединеното кралство в Блока. Според движението тази тема поглъща твърде много време и енергия, които биха могли да се вложат в други политически проблеми.
Коментари: 0